Läs mer om oss

Här kan du lära känna några av våra experter. Läs om deras specifika expertis och be om mer information om du behöver det. Vi kommer alltid att rekommendera den expert som är bäst lämpad för dina behov, baserat på deras branschkunskap och bakgrund.

Snabba, skickliga och kundserviceinriktade översättare står till din tjänst. Kontakta oss gärna om du har frågor om våra tjänster.

Katrin Suie

Katrin är född i Estland och har bott och arbetat utomlands och återvänt till Estland. Hon är en mångsidig affärskvinna som har grundat och ägt flera företag och arbetat med partners i Finland, Sverige, Norge och USA. Katrin är verkställande direktör för TranslatiOm Global OÜ och har varit styrelseledamot sedan oktober 2019.

Särskild expertis:

försäljning och marknadsföring, hälsa, skönhet och välbefinnande, yoga, kost, fastigheter, resor, mode, mat och matlagning, natur och husdjur.

Anu Huusko

Ägare av TranslatiOm, arbetsledare för översättningsteam, översättningskoordinator och ”allt-i-allo.” Medlem i Finlands översättar- och tolkförbund (SKTL).

Arbetsspråk:

finska, engelska, svenska, danska och norska.

Särskild expertis:

marknadsföring, spel och byggande.

Se feedback som Anu fått av kunder

”Anu har arbetat med mer än 120 projekt åt oss, översatt mer än 180 000 ord, utfört mer än 110 timmars korrekturläsning och gjort 9 800 ords kreativt översättningsarbete. De viktigaste sektorerna som hon har översatt texter för är mode/textil, IT och marknadsföringsinnehåll. Hon uppfyller alla krav och tidsfrister och levererar alltid kvalitetsarbete enligt specifikationerna för varje projekt. Baserat på hennes kompetens, prestanda, lyhördhet och professionalism rekommenderar Codex Global starkt Anu Huusko som en pålitlig översättare och kommer att fortsätta att arbeta med henne kontinuerligt.”

Margareta Tatarkova

yngre journalistchef

Codex Global Limited

”Vårt företag har ett långvarigt samarbete med Anu och vi kan bekräfta att vi är nöjda med hennes tjänster. Anu ger oss professionella och korrekta översättningar och vi är nöjda med hennes professionella tjänster på finska. Han håller deadlines och är både effektiv och trevlig att samarbeta med.”

Tsvetanka Macrodieva

VIP Group Bulgaria Ltd.

”Anu är mycket pålitlig. Kontakten mellan oss fungerar bra och översättningarna är av hög kvalitet. Följer instruktioner väl och förstår arbetets villkor. Vi kommer definitivt att använda hennes tjänster i framtiden.”

Inwhatlanguage-projektledare

”Det var ett nöje att samarbeta med Anu. God kvalitet och punktlig leverans.”

Prolingua

Vesa

Teknisk vetenskapsman med lång praktisk erfarenhet av ICT och automatisering.

Arbetsspråk:

finska, engelska, svenska, danska, norska och tyska.

Särskild expertis:

ICT, automatisering och infrastruktur.

Olga

Översättare med ryska som modersmål som bor i Finland.

Arbetsspråk:

ryska, engelska och tyska.

Särskild expertis:

marknadsföring, turism, spel och appar.

Se feedback som Olga fått av kunder

”Vi behövde snabbt översättning till en spelapp för barn. Olga levererade en översättning av hög kvalitet på mycket kort tid, vilket hjälpte oss mycket. Hon är en ansvarsfull, kompetent, artig och pålitlig samarbetspartner. Vi rekommenderar varmt ett samarbete med henne!”

Educat

”Fakulteten för träteknik vid Moscov State Forest University vill tacka Olga för att hon hjälpte till att organisera det femte internationella symposiet om trä, konstruktioner, byggnader och kvalitet ’14 och för att hon översatte vetenskapliga artiklar och presentationer till engelska och tyska.”

Moscow State Forest University

”Vårt team och jag uppskattar Olga eftersom vi behöver högkvalitativa översättningar av artiklar och intervjuer för Linkin Park. Det finns inte många idag som kan göra detta med en hög kvalitet, särskilt när det gäller den internetteknik som används inom musiken.”

Alexey Volkov

LinkinPark.RU-chef

Säde

En översättare som kan sägas vara född med en penna i handen. Magisterexamen i arkeologi, med sidoämnen i turism, geologi och museistudier.

Arbetsspråk:

finska och engelska.

Särskild expertis:

historia och kultur, hantverk (till exempel beskrivningar och mönster), turism, natur och mode.

Se feedback som Säde fått av kunder

”Säde samarbetade under flera år med tidningen SinäMinä, där jag var chefredaktör. Hon redigerar kolumner, olika texter och artiklar. Säde är flitig, pålitlig, punktlig och skriver flytande. Hon har utmärkta språkkunskaper. Jag kan varmt rekommendera hennes arbete.”

Päivi Kangasniemi


FM, journalist

Kolmiokirja Oy

”Samarbetet med sybeskrivningar har varit enkelt, bekvämt och snabbt. Kunderna har varit nöjda och beskrivningarna är lätta att läsa och tydliga. Feedbacken från mina kunder har bara varit positiv och jag kommer definitivt att fortsätta att samarbeta med dem.”

Hannele Mehtola

Signorina webbutik

Marja

Kandidat i datavetenskap, med erfarenhet av bland annat FoU-projekt inom välfärdssektorn.

Arbetsspråk:

finska, engelska, svenska, tyska, norska och danska.

Särskild expertis:

IT, mat och matlagning, tillgänglighet och hjälpmedel.

Elina

Översättare, copywriter och korrekturläsare. Engelsk filologi och utbildning av lärare i engelska.

Arbetsspråk:

från finska till engelska
från engelska till finska

Särskild expertis:

litteratur, kultur, historia, hantverk (t.ex. instruktioner och mönster), dataspel och natur.

Jaana

Arbetserfarenhet inom hälsoteknik med erfarenhet även inom fordonsteknik och hushåll/storkök.

Arbetsspråk:

svenska, finska, engelska, norska och danska.

Särskild expertis:

Hälsoteknik, fordonsteknik, livsmedel.